Iedereen kan zich het moment inbeelden dat je een uitnodiging ontvangt voor een speciaal evenement. Je voelt je trots en vereert dat je mag komen en gaat er gelijk voor aan de slag. Je leest de uitnodiging nog even goed door en schrikt bij het lezen van de dresscode. Black Tie, White Tie, Business Casual, Cocktail; het zijn zomaar dingen die je op de uitnodiging kunt zien staan. Met tegenwoordig zoveel verschillende dresscodes waar iedereen zijn eigen draai aan geeft is het soms lastig om een juiste outfit te kiezen. Al helemaal voor een speciaal evenement waar je er op je best uit wilt zien. In deze blog leg ik je alles uit over de dresscode Black Tie.

Black Tie voor dames

Goed, je bent uitgenodigd voor die exclusieve première. Wat trek je dan nu eigenlijk aan? Dames dragen bij de Black Tie dresscode een lange avondjurk met een chique uitstraling, eentje zonder drukke prints. Daarbij wordt de look afgemaakt met een clutch en bijpassende pumps. Zowel hoge als lage hakken mogen gedragen worden bij deze dresscode. Het is belangrijk dat er geen horloge wordt gedragen. Hierdoor kun je de gastheer of gastvrouw het signaal geven dat je op de tijd aan het letten bent.

Black Tie voor heren

Zo chique als dames zich dienen te kleden voor een Black Tie evenement, zo dienen de heren dat ook te doen. Heren dragen namelijk altijd smokings bij deze dresscode. Aan de smoking zitten een aantal eisen verbonden. Zo is het overhemd wit met een wing collar waarbij de punten naar voren opgeklapt zijn. De manchetknopen zijn altijd zichtbaar omdat deze iets onder de mouw van het jasje uit horen te komen, ongeveer één centimeter. Het meest opvallende verschil tussen en smoking en een pak zit in de das. Bij een smoking hoort een strik en geen stropdas. De strik is zwart en het liefst van hetzelfde materiaal als de revers van het smokingjasje. Het pochet bij de smoking is juist wit en dient goed afgestemd te worden om de kleur van het overhemd. Je wilt uiteraard niet dat het overhemd of het pochet geel lijkt. De look wordt afgemaakt met klassieke, zwarte lakschoenen met veters. Ook voor heren geldt dat het dragen van een horloge uit den boze is. Ook opvallende sokken zijn niet gewenst.

Smoking laten aanmeten

Nadat je je als heer hebt verdiept in alle eisen die er aan een smoking vast zitten is het een goed idee om je smoking te laten aanmeten door een professionele kleermaker. Ja, het kost inderdaad wat extra maar het is zeker de moeite waard. Een smoking die net niet goed is afgestemd op jouw lichaam zal slordig ogen en dat is juist niet wat je bij een Black Tie event wilt uitstralen.

Categorie├źn: Blog