Nederland wordt als vakantieland vaak vergeten. We vergeten vaak dat er in Nederland minstens zo veel te doen is als in andere landen. Het idee "vakantie" begint bij veel mensen met een lange vlieg- of autoreis. En ja, Nederland doorkruis je met de auto al in een paar uur. Toch is het wel de moeite waard om ons eigen landje te ontdekken. Wat denk je bijvoorbeeld van Vakantiepark Zuid Limburg? Dit vakantiepark is de ideale uitvalsbasis om het zuidelijkste puntje van Nederland te ontdekken. Ook als je zelf in Limburg woont, kan het de moeite waard zijn om een vakantie te boeken naar Vakantiepark Zuid Limburg. Je kijkt dan toch met andere ogen.

Wat is er allemaal te doen in de buurt van Vakantiepark Zuid Limburg?

Zuid Limburg is sowieso de moeite waard. De directe omgeving van Vakantiepark Zuid Limburg is dan ook echt een aanrader. Er is hier een totaal andere natuur dan in de rest van het land. De heuvels, de weidse omgeving, de oude stadjes, je kunt hier echt je ogen uitkijken. Zo kun je bijvoorbeeld een dagje gaan fietsen om de omgeving van Vakantiepark Zuid Limburg te verkennen. Je kunt je eigen fietsen meenemen, maar ook een fiets huren behoort tot de mogelijkheden.

Lekker eten en drinken in Zuid Limburg

Zuid Limburg is bij uitstek dé streek voor lekker eten en drinken. Hou je van zoet? Dan zit je hier zeker goed. Een echte Limburgse vlaai is in ieder dorpje of stadje te verkrijgen. Deze vlaai is totaal anders en zo vers, dat wordt zeker genieten. Ben je meer van hartig? Dan is een patatje zuurvlees echt iets voor jou. Patat met zuurvlees is een echt streekgerecht. Natuurlijk drink je hier een mooi Limburgs biertje bij. Deze zijn er in veel varianten, van Trappist (uit Belgisch Limburg) tot alle biersoorten die je je kunt bedenken.

Geniet van Nederland met de ogen van een toerist

Als je in Nederland op vakantie gaat, dan zul je je verbazen over alles wat er te doen is. Je ontdekt telkens weer een ander mooi aspect van ons kikkerlandje. Zo zijn er de Wadden en de Utrechtse Heuvelrug, de weidse Hollandse tulpenvelden, de duinen en de zee, de Veluwe en nauurlijk het schitterende zuiden van Limburg. Dit grensgebied is bijzonder vanwege de totaal andere flora en fauna. Maar ook vanwege het gevoel van de nabijheid van Duitsland en België. Veel Limburgers spreken in een totaal eigen dialect, waarin meerdere talen worden verenigd.

Categorieën: Blog