U zit in uw woonkamer en bedenkt ineens dat u wilt gaan shoppen. U woont vlakbij Den Haag, dus u pakt de auto en gaat op weg. Het is lekker rustig op de weg, zelfs bij de afrit. Lang het Malieveld rijdt u Den Haag binnen en ter hoogte van de Laan van Meerdervoort rijdt u de stad in. Net nadat u linksaf een brug oversteekt gebeurt het. Aan de andere kant van de weg schuift een auto ineens een rijbaan op. De bus die met 50 kilometer per uur aan kwam rijden probeerde nog uit te wijken, maar dit maakte het eigenlijk alleen maar erger. Hij raakt eerst de auto die de aparte manoeuvre maakte. En raakt hierbij ook nog eens uw zijkant. De airbag bij uw hoofd gaat af en klant tegen u aan. Door het plotselinge tot stilstand komen heeft u ook uw knieën tegen het  dashboard gestoten.

Ongeval

Bovenstaande opening van deze blog is een fictief verhaal, maar komt in steden zoals Den Haag maar al te vaak voor. Door de grote mate van drukte in Den Haag komt een ongeval zoals beschreven maar vaak voor. In het verkeer of op uw werk, het kan overal gebeuren. Ook op de snelweg is het gevaarlijk. Het kan simpel maar snel gaan, doordat een auto achter u te laat remt voor de file knalt deze persoon achterop uw auto. U heeft last van uw nek en de andere persoon komt met de schrik vrij. Dit soort ongelukken kunnen en hebben vaak grote gevolgen voor het slachtoffer. U merkt het misschien in eerst instantie niet door alle adrenaline, maar uw nek kan zeer beschadigd zijn.  Niet alleen op medisch gebied maar ook op financieel gebied kan het ongeval u schade hebben toegebracht. Wanneer bovenstaande voorbeelden van letsel u door een ander persoon zijn aangebracht heeft u het recht om deze persoon aansprakelijk te stellen voor het door u geleden letsel.

Wat betekent dit

Letselschade, misschien komt het woord u bekend voor, maar wat betekent het precies. Bij letselschade wordt alle schade vergoed, dus materiële en immateriële schade. Dit kan zijn veroorzaakt door een ongeval of door een medische fout. Omdat het letsel u persoonlijk belemmert is het een persoonlijk verhaal. Omdat voor elke persoon de persoonlijke omstandigheden anders zijn is ook elke zaak omtrent letselschade anders. Een letselschade advocaat Den Haag kan u helpen met het bepalen van de materiële en de immateriële schade.

Categorie├źn: Blog