De winter staat weer voor de deur! Ergens houd ik heel erg van dit seizoen, want het is lekker koud en daarom binnen heerlijk behaaglijk. Toch is het ook een seizoen waar ik veel op mezelf moet letten wat betreft mentale gezondheid. Door de donkere dagen en kou neig ik altijd om mezelf binnen op te sluiten en weinig met andere mensen te praten! Daarnaast kan het gebrek aan licht ook voor een winterdip zorgen en zelfs een vitamine D tekort. Ook het gebrek aan licht binnenshuis zorgt bij mij altijd voor een lagere energie en meer tijd dat ik in bed doorbreng. Daarom is het belangrijk om je huis goed te verlichten. Vandaag schrijf ik een blog over het belang van licht om een donkere winter door te komen, veel leesplezier!

 

Het belangrijke van licht in een donkere winter

Ieder mens heeft licht nodig. Er zijn dieren die juist alleen in de nacht tevoorschijn komen, maar de mens is er zeker niet een van! Daarom is het heel belangrijk voor je mentale en zelfs fysieke gezondheid om tijdens donkere dagen ook licht om je heen te hebben. Nu we vanwege corona veel tijd om thuis doorbrengen, zie ik steeds meer het belang ook in van een goed verlicht huis. En dit stopt niet alleen bij een goed verlichte keuken en woonkamer, ook de sfeer rond je huis speelt voor mij een grote rol. Hier ga ik in de volgende alinea's iets dieper op in! 

 

Je tuin verlichten voor zowel zomer als winter

Misschien vraag je je af, waarom is de sfeer rondom het huis ook belangrijk? Dit is natuurlijk een persoonlijke voorkeur. Zelf heb ik een huis met grote ramen naar de tuin, en zie ik vanuit de woonkamer en keuken gewoon mijn achtertuin. Dit is ‘s avonds of een heel groot donker gat, of een eentonige kleur aan gordijnen voor de ramen. Omdat mijn tuin omheining verder mooi hoog is, hoef ik geen gordijnen vanwege privacy redenen. Ik gebruikte ze meer om de donkere tuin in de winter te verbergen. Toen zei een vriendin van mij: waarom verlicht je je tuin ook niet in de winter? Een verlichte tuin voor lange zomeravonden, daar zag ik de voordelen wel van in. Maar een wintertuin ook verlichten? Eigenlijk is het heel logisch. Dan krijg je tenminste wat licht van buiten naar binnen en geeft dat extra sfeer en licht aan je huis.

 

De mooiste buitenverlichting koop je bij BES LED

Mijn tuin is wel een verlengde van mijn interieur als ik de gordijnen open laat, dus de tuinverlichting moet wel mooi en stijlvol zijn. De mooiste LED buitenverlichting koop je bij BES LED. Dit is een webwinkel waar je fantastisch stijlvolle buitenverlichting kan kopen in alle soorten en maten. Nu brengt het licht van mijn tuin mij blijdschap op donkere middagen en avonden, en doe ik nooit meer de gordijnen dicht!

Categorie├źn: Blog