Als je de kans hebt, zorg dan dat je een stedentrip Marrakech gaat doen. Je weet niet wat je meemaakt! Op maar een paar uurtjes vliegen vind je een compleet andere wereld. Een wereld van heerlijke geuren van alle specerijen, van bijzondere winkeltjes in souks en natuurlijk van heerlijk eten. Op iedere straathoek kun je wel een tentje vinden waar je de heerlijkste gerechten kunt eten. Soms zit je op een krukje aan een formica tafeltje, maar dat is ook onderdeel van de charme. Je drinkt hete thee bij je maaltijd en je hebt voldoende tijd om goed om je heen te kijken. Want er gebeurt nogal wat op straat in Marrakech!

De geuren en de kleuren

Wat mij het meest is bijgebleven van mijn stedentrip Marrakech zijn de geuren en de kleuren van de stad. Je hebt helemaal niet het gevoel dat je in een metropool terecht bent gekomen, en dat komt natuurlijk door de heerlijke geuren van specerijen. Geen dikke dieseldampen maar kaneel en kardemom. Veel delen van Marrakech zijn ook niet bereikbaar met de auto, de bus of de vrachtwagen. De steegjes zijn smal en kronkelig. Om iedere hoek is weer wat anders te zien. Toch is het openbaar vervoer er ook prima geregeld. En met de taxi kom je bijna overal.

Een paar tips

Maak een foto van het straatnaambordje van waar je hotel of riyad gevestigd is. Het arabische schrift is voor de meesten van ons op z'n zachtst gezegd wat lastig en door een foto te kunnen laten zien aan, bijvoorbeeld, een taxichauffeur, weet je zeker dat je weer terug komt in je hotel.

Maak tijd voor een hammambehandeling! Laat je eens goed masseren en insmeren met speciale rozenolie. Je voelt je daarna weer heerlijk fris en opgefrist en kunt er weer even tegen. Of boek zo'n behandeling aan het eind van de dag. Je wordt er dan heerlijk rozig van en zult heerlijk slapen om goed energie op te kunnen doen voor de volgende dag.

Vergeet tijdens je stedentrip Marrrakech niet te genieten

De drukte in de steegjes en op de grote pleinen kan misschien een beetje overweldigend zijn. Ik heb me er echter geen moment onveilig gevoeld. Natuurlijk hou je je tas en je portemonnee goed in de gaten, maar dat moet je in Amsterdm en Antwerpen ook. Neem de tijd om rustig om je heen te kijken. Kijk eens omhoog en zie wat daar gebeurt. Op die manier hebben wij, vlak aan het grootste plein, een heerlijk restaurant ontdekt. Als we niet hadden stilgestaan om alles in ons op te nemen, hadden we dat nooit gezien!

Categorie├źn: Blog