Dat bewegen gezond is wisten we natuurlijk allang maar soms blijkt het nog wel eens lastig te zijn om dit in de praktijk uit te voeren. “Weinig tijd” of “geen idee hoe” zijn veel gebruikte smoezen die we dan ook erg vaak horen. En we snappen het ook, je leefstijl omgooien kan soms best lastig zijn. Je moet tenslotte dingen aanpassen terwijl je het altijd al zo hebt gedaan. Mensen denken vaak namelijk bij meer bewegen meteen aan de sportschool of een intensieve hobby. Gelukkig kan meer bewegen ook op hele andere manier zoals bijvoorbeeld fietsen. In dit blog vertellen we je graag waarom fietsen nou zo goed voor je is. Wedden dat jij straks niet meer anders wil!

Fietsen zorgt voor meer beweging

Dit was natuurlijk een inkoppertje maar fietsen zorgt ervoor dat je meer beweegt en beweging is goed voor je. Kies er bijvoorbeeld voor om met de fiets naar school of werk te gaan. Je moet toch deze kant op dus waarom niet gewoon met de fiets. Oké je moet misschien wel iets vroeger weg en je bent inderdaad langer bezig maar je hebt wel meteen je beweging gehad. Twee vliegen in één klap dus. Daarnaast kan je tegenwoordig ook kiezen voor een elektrische fiets zoals een speed pedelec. Met een elektrische fiets kan je wel snelheden bereiken tot 25 km per uur en met sommige modellen zelfs 45 km per uur. Hierdoor ben je in sommige gevallen gewoon even snel onderweg als dat je met de auto zou zijn.

Ontspanning en minder stress

Tijdens het autorijden moet je goed opletten op het verkeer en ogen in je achterhoofd hebben. Op de fiets heb je hier gelukkig veel minder last van. Je gaat tenslotte een stuk langzamer en hebt dus veel meer de tijd om even te ontspannen. Kijk eens lekker om je heen tijdens je fietstocht naar al het moois waar je langs komt of verzet gewoon even je gedachten. Daarnaast ontstresst je lichaam ook door het bewegen waardoor je dus echt ontspannen afstapt als je, je locatie hebt bereikt. Ook ideaal om na een lange werkdag even een frisse neus te halen. Doet je hersenen ook weer heel erg goed.

Het kost je niets

Oké, je moet uiteraard wel een fiets aanschaffen en onderhouden maar over het algemeen kost een fiets je niets. Je hoeft geen benzine te betalen en ook geen treinkaartje. Daarnaast heb je een fiets al vanaf een paar tientjes en gaan ze een behoorlijke lange tijd mee. Ook heeft fietsen geen impact op het milieu zoals een auto, scooter, trein of bus dat wel heeft. Het kost jou dus niks en het gaat ook niet ten kosten van het milieu. Nogmaals twee vliegen in één klap.

Categorieën: Blog