Nu de zomermaanden in volle gang zijn, is het heerlijk weer om in de voortuin of de achtertuin te gaan liggen met een tijdschrift, glas wijn en zonnebrand. Alleen het gevaar in Nederland is dat we allemaal zo dicht op elkaar wonen. Met een blik opzij ziet de buurman van links mijn blote tetten, en anders ziet de buurvrouw van rechts mijn ongeschoren benen. Privacy is helaas ver te zoeken, maar toch laat ik het er niet bij zitten! Weet je wat ik kocht? Een schutting!

Door rondom mijn tuin schuttingen  te laten plaatsen, had ik eindelijk mijn eigen kleine eilandje. Voorheen durfde ik nooit topless in de zon buiten te liggen, tenzij ik op vakantie was in een lekker warm land waar dat veel meer gezien wordt, zoals Italië, Frankrijk of elders in Europa. Ik had altijd last van knellende bandjes of rode striemen, en daarnaast vind ik witte strepen op een anders gebruind lichaam vaak niet zo mooi. Ik heb hard gewerkt voor dit huis met een tuin, ik wil er van genieten ook!
De schuttingen laten plaatsen duurde maar even, ik kon gewoon online een schutting uitkiezen die ik graag wilde hebben, en dan werd het geregeld. Ik kon kiezen uit kleur, houttype, van alles en nog wat. Ik heb mijn schutting wel extra verstevigd met betonnen palen, omdat het erg kan waaien hier en ik geen omgevallen planken weer wil rechtzetten.

De eerste dag dat het 21 graden was, besloot ik mijn nieuwe paradijsje uit te proberen. Ik was alleen thuis, de lucht was strakblauw, ik nam het ervan. Gewapend met tapas uit de Albert Heijn (kaasjes, worstjes, olijven en crackers) en een fles wijn, legde ik een handdoek in het gras. Er was geen schaduw in de tuin, dus ik ging lekker in het midden liggen. Ik lag heerlijk te zonnen, met bikinitopje nog aan, toen ik in de tuin naast mij stemmen hoorde. De buurman ging overduidelijk het  gras maaien. Normaal gesproken zou ik mijn topje nu vastmaken en ergens anders zijn gaan liggen, misschien wel half in de gang zodat hij mij niet kon zien, maar ik moest de schutting testen.
En ja hoor, de schutting was hoog genoeg! Ik zag niet eens het topje van zijn hoofd. Ook het geluid van de grasmaaier werd gedempt. Al met al was een schutting plaatsen een van de beste investeringen deze zomer! Ik ga nog even zonnen!

 

Categorieën: Blog