Het leven in de 21ste eeuw zit vol hectiek en stress. We moeten van alles en eigenlijk moest dat gisteren al klaar zijn. Zeker in de grotere steden voel je die continue stroom aan energie. De stad bruist bijna letterlijk energie en gehaastheid. Voor een mens is dat niet erg, maar van tijd tot tijd moet je wel even tot rust komen. Jouw persoonlijke boog kan met andere woorden niet altijd gespannen staan. Dat is niet goed voor je mentale en fysieke gezondheid. Maar hoe creëer je dan zo’n rustmoment voor jezelf in een bruisende stad? Ik geef je 3 voorbeelden.

#1 Heerlijk ontspannen in de badkamer

Voor een rustmoment hoef je gelijk een dagje spa te boeken. In jouw eigen badkamer kun je eenvoudig al wat ontspanning creëren. Stel, je hebt een badkuip. Investeer dan eens in luxe bruisballen of andere badschuim artikelen. Laat een heerlijk bad voor jezelf vollopen en pak een boek, tijdschrift of iets anders om te lezen. Geen leesfan? Dan kun je een laptop of tablet zo positioneren dat je vanuit een heerlijk warm bad een leuk filmpje kunt kijken. Natuurlijk heeft niet iedereen een badkuip in de badkamer. Dan raad ik je aan om te investeren in een regendouche. Ik zeg wel “investeren”, maar tegenwoordig kun je al zo’n heerlijke regendouche kopen voor een zacht prijsje.

#2 Mediteren met een beetje hulp

Kom jij niet tot rust door heerlijk het water op je hoofd te voelen vallen dankzij een regendouche? Dan raad ik je aan om meditatie te proberen. Wanneer je dit nog nooit eerder hebt gedaan, dan kan het best lastig zijn. Gelukkig kun je met een beetje hulp in de vorm van een app eenvoudig leren mediteren. Zoek in de Google Store even naar een meditatie app, download deze en ga er maar eens goed voor zitten. Daarbij is het wel verstandig om oortjes in te doen. Zo sluit je de bruisende, bloeiende stad even buiten terwijl je een rustmoment voor jezelf creëert.

#3 Iets voor jezelf doen

Natuurlijk hoeft een perfect rustmoment voor jou niet in de vorm van meditatie of een regendouche te komen. Iedereen is anders – en hierdoor betekent ‘een rustmoment’ voor iedereen weer iets anders. Weet je niet zo goed hoe jij tot rust kunt komen in de bruisende stad? Neem dan eens een willekeurige dag vrij om iets voor jezelf te doen. Plan eventueel wat van tevoren of stel jezelf open voor de flow van de dag. Wat je ook doet, doe het in ieder geval echt voor jezelf.

Categorieën: Blog