Backpacken en rondreizen, afgelopen jaren werd dit steeds populairder onder veel jongvolwassenen. Niet alleen studenten en net-afgestudeerde trokken erop uit maar ook 30-ers of 40-ers met een vaste baan besloten hun leven eens even flink op zijn kop te zetten. Sommige namen ontslag en andere namen een bulk van vakantiedagen op om hun gewone, saaie leventje te ontvluchten en op zoek te gaan naar plekken waar ze alleen nog maar van hadden gedroomd. Een land die bijna bij elke backpacker of rondreiziger op het verlanglijst staat (of stond) is Bali. Waarom? Omdat je in dit land de meest geweldige plekken kan bezoeken.

De rijstvelden en -terrassen

Bali is een eiland gelegen in Zuid-Azië en dit continent staat vooral bekend om haar rijstvelden. In Bali vind je echter niet alleen rijstvelden maar ook heuse rijstterrassen. De rijstvelden zijn in dit geval op bergflanken aangelegd waardoor er verschillende levels ontzettend. Niet alleen een hele slimme manier van rijst verbouwen maar ook een genot om naar te kijken. De prachtige groene terrassen zijn een werkelijk hoogtepunt en mag je dus ook zeker niet missen als je een rondreis door Bali gaat maken.

De ongerepte en beeldschone natuur

Naast de rijstterrassen vind je in Bali ook een prachtige natuur met onder andere verschillende watervallen. De watervallen bevinden zich op verschillende plaatsen en hoogtes waardoor iedere waterval weer een unieke beleving op zich is. Een van de meest bekende en misschien ook wel meest geliefde waterval onder toeristen is waarschijnlijk toch wel de Tegenungan Waterfall. Deze waterval is gelegen op een prachtige locatie en prima te bereiken vanaf de bewoonde wereld.

De luxe resorts

Veel backpackers overnachten in hostels en hoewel dit ook een ervaring op zich is mogen een aantal nachten in een resort tijdens je verblijf op dit eiland eigenlijk ook niet ontbreken. Op het eiland vind je verschillende luxe resorts waarvan de een nog mooier is dan de ander. Van prachtige uitzichten tot een privé zwembad of een natuur douche. Boek je verblijf bij het hotel zelf als je op het eiland bent, daarmee bespaar je behoorlijk wat geld uit waardoor je er misschien nog wel een extra  nachtje of zelfs twee achteraan kunt plakken. Want ’s ochtends wakker worden en een duik nemen in een privé zwembad waar je ook nog eens kan genieten van een heerlijke brunch of lunch, dat wil en mag je niet missen!

De heilige tempels

Heb je nog wat tijd en energie over? Dan zijn de tempels zeker ook de moeite waard om te bezoeken. Op Bali vind je verschillende prachtige tempels met ieder een eigen verhaal. Je rondreis door Bali is eigenlijk niet compleet als je niet een van deze tempels hebt bezocht.

Categorieën: Blog