Veel mensen kiezen er jaarlijks voor om een stedentrip door Europa te doen. Ze gaan bijvoorbeeld interrailen door Europa of doen een roadtrip door Frankrijk, Spanje en Portugal. En alhoewel deze landen prachtige steden hebben die zeker het bezoeken waard zijn vergeten veel mensen natuurlijk dat Nederland zelf ook prachtige steden heeft. En alhoewel er jaarlijks miljoenen toeristen van over de hele wereld naar ons kleine kikkerlandje komen zijn er veel Nederlanders die nooit de tijd nemen om hun eigen land eens goed te ontdekken. Daarom willen we het in dit artikel hebben over het idee om op een stedentrip door eigen land te gaan.

Amsterdam

Ik spreek namelijk uit eigen ervaring. Ik woonde jarenlang in Amsterdam maar nam eigenlijk nooit rustig de tijd om de stad eens goed te bekijken. Wanneer vrienden uit andere landen vroegen wat de leukste en mooiste plekken in Amsterdam waren om te bezoeken gaf ik aan dit niet te weten. Ik had zo mijn eigen plekken waar ik met vrienden heen ging maar die waren weinig spectaculair. Daarom besloot ik een paar dagen te nemen en alle toeristische plekken van Amsterdam te bezoeken.

Een jaar later dacht ik dat het leuk zou zijn om dit met heel Nederland te doen door middel van een stedentrip door eigen land. In dit artikel bespreek ik hoe je dit leuk kunt doen. Qua vervoer is het openbaar vervoer een goede optie maar je kunt nog beter met de auto gaan. Dit geeft meer vrijheid. Als je geen auto hebt kun je via een shortlease zzp een auto een paar maanden huren voor de trip. Dit kost maandelijks niet zo heel veel.

van Groningen tot Maastricht

De logische manier van om een stedentrip door Nederland te doen is door in het Noorden of het Zuiden van het land te beginnen en aan de andere kant te eindigen. Nederland is natuurlijk geen gigantisch land en ik besloot dus gewoon naar Groningen te rijden vanuit Amsterdam en daar te beginnen. Ik bekeek in Groningen en Friesland eerst de vele prachtige meren die daar te vinden zijn en ging ook een aantal dagen zeilen. De hoofdstad van Groningen is natuurlijk bekend als studentenstad en het was dan ook erg makkelijk om leuke feestjes te vinden.

Vanuit Groningen reed ik via verschillende steden naar het Zuiden. Ik besloot Amsterdam over te slaan aangezien ik deze stad nu al wel goed kende en in plaats daarvan besteedde ik een week in Zandvoort. Uiteindelijk kun je de trip het beste eindigen in Maastricht aangezien dit absoluut een prachtige stad is.   

Categorie├źn: Blog