Als bouwbedrijf ben je afhankelijk van opdrachten van de klant. Voor veel andere bedrijven geldt dit ook maar in de bouw kan een opdracht erg variëren terwijl dit voor andere bedrijfstakken veel consistenter is. Daarom moet je als bouwbedrijf altijd bovenaan blijven staan als het gaat om kwaliteit. En dat betekent dat je de boel op pijl moet houden qua onderhoud. In deze blog vertel ik je waar je op moet letten. Lees je mee?

Laat het werk doen

 

Ieder modern bouwbedrijf, hoe groot of klein ook, maakt tegenwoordig gebruik van bouwmachines. Niet zo gek, deze machines zijn immers speciaal ontworpen om het verzetten van werk in de bouw makkelijker en efficiënter te maken. Of je nu start met een bouwbedrijf of er al langere tijd één runt, het is belangrijk om goede materialen ter beschikking te hebben. Op de website van Trucks.nl vind je een enorm aanbod aan verschillende bouwmachines. En om de kwaliteit te controleren, kan je zo een bezichtiging inplannen. De inzet van bouwmachines die ervoor zorgen dat het werk secuurder en sneller verloopt, maakt dat jouw kostbare uren veel beter verdeeld kunnen worden.

Extra onderdelen

 

Wanneer je eenmaal in het bezit bent van een bouwmateriaal zul je ook vervangende en extra onderdelen moeten hebben. Op die manier garandeer je dat je van alle markten thuis bent en het werk altijd kan doorgaan, ook wanneer een onderdeel van een machine het begeeft. Een mobiele kraan is hier een goed voorbeeld van. Dit is een wagen waarop een kraan bevestigt kan worden. Een grote extra dus want het geef je veel meer flexibiliteit dan een vaste kraan. Deze kranen zijn voor het gebruik van laden en lossen. Over het algemeen is de aanschaf van materiaal en machines op de lange termijn goedkoper dan het huren daarvan. Een puntje om over na te denken.

Veiligheid gaat voorop

 

Als laatste moet je natuurlijk de veiligheid kunnen waarborgen. Voor de bouw zijn hier speciale en strikte regels voor. Natuurlijk hangt het af van het soort bouw en de exacte opdrachten die uitgevoerd worden, maar als werkgever dien je hier ten alle tijden van op de hoogte te zijn. En een opfrisbeurt kan dan ook nooit kwaad. Zorg dat je van alle veiligheidsvoorschriften af weet en druk je medewerkers op het hart om zich hieraan te houden. Daarnaast moet je zorgen voor duidelijkheid of aanwezigheid van gepaste veilige kleding.

 

Is jouw bedrijf helemaal klaar om (weer) aan de slag te gaan?

Categorie├źn: Blog