“Je kunt het dak op” wordt op deze manier wel heel inzichtelijk gemaakt. Je vraagt offertes op voor de kosten dakrenovatie, dakkapellen en zonnepanelen. Doe je dat bij één bedrijf of laat je verschillende bedrijven samenwerken? Want een dakrenovatie is niet alleen maar het vervangen van de dakpannen. Nee, daar komt wel even meer bij kijken. Zeker wanneer je deze renovatie wilt combineren met een nieuwe dakkapel en ook nog zonnepanelen. Oké, je bent even flink wat geld kwijt, maar het verdient zich zelf weer terug. En… je bent er de eerste jaren weer helemaal vanaf.

Van het dak dan. Want als je eenmaal begonnen bent, ga je vast even door

Want de buitenmuren van je huis kunnen ook wel een opknapbeurt gebruiken. Denk dan aan opnieuw voegen of helemaal laten stucen. En als je dan bezig bent, dan moeten de kozijnen en deuren ook gelijk maar vervangen worden of opnieuw in de verf gezet. En wat denk je van de tuin? Ook die mag wel eens flink onder handen genomen worden. Voor je het in de gaten hebt, ben je een meerjarenplan aan het maken. En zie daar maar eens het budget voor te vinden.
Kosten dakrenovatie

Vroeger vroeg je een extra hypotheek aan

Maar die vlieger gaat niet meer op. Alles wat je nu wilt verbouwen zal je zelf moeten bekostigen. Of je moet je pand compleet laten taxeren en een nieuwe hypotheek voor na de verbouwing afsluiten. Sparen is dus de beste optie. Zo hou je je hypotheek zo laag mogelijk. Het is alleen wel zo dat dan de kans bestaat dat de de verbouwing in hapklare brokken moet opdelen. Om de simpele reden dat je niet alles in één keer kunt betalen. Zorg dan van te voren wel dat je een goed plan hebt. Met een logische volgorde.

Het zou jammer zijn als de ene verbouwing de andere teniet doet

Wil je bijvoorbeeld nieuwe kozijnen en moet je muur opnieuw gevoegd worden? Dan is het wel van belang dat je dat in de goede volgorde doet. Breek dan eerst de kozijnen eruit, laat de muur opnieuw voegen en plaats dan nieuwe kozijnen. Zo beschadigt er niets tijdens het hele proces. Datzelfde geldt natuurlijk ook voor schilderwerk. Moeten je kozijnen geschilderd worden, maar moet je muur gestuct worden? Laat dan eerst de muur stucen en daarna de kozijnen schilderen. Verf is kwetsbaarder dan mortel. Een goede aannemer kan je hierin prima adviseren.

Categorieën: Blog