Misschien heb je de term MUA weleens gehoord. Het is een vrij nieuwe term en betekent eigenlijk Make Up Artist, ofwel visagiste. Het internet staat er vol mee en steeds meer opleidingen voor schoonheidsspecialiste met deze specialisatietak duiken op. Dit komt onder andere door de gestegen populariteit van make-up door make up guru’s op YouTube. Er zijn honderden accounts die speciaal tutorial ’s maken. Tutorial ’s zijn instructievideo’s die je laten zien hoe je een bepaalde make up look kan namaken. Een MUA pro ben je dus zo. Maar wat heb je dan precies nodig? In deze blog vertel ik daarover, lees je mee?

Het juiste gereedschap

Wat heel belangrijk is, zijn de juiste middelen. Een hoop goedkope make up staat niet mooi op je gezicht. De formule van de oogschaduwen, lipsticks en nog veel meer zijn namelijk niet makkelijk aan te brengen en blijven al helemaal niet goed zitten. Daarnaast is het nog vaak ook niet al te best voor je huid. En als je één ding moet weten over schoonheid specialisme is dat een mooie en egale huid heel belangrijk is. Als laatste is het fijn om een goede kwasten set te hebben. Deze moet je dan wel wekelijks even schoonmaken voor het beste resultaat. Je kan je ook nog specialiseren voor enkel oogmake-up, haar of nagels. Met de lakjes van Yinger kom je een heel eind op professioneel gebied.

Internet als leermeester

Ik noemde het internet eerder ook al even en dan vooral de website YouTube. Je hoeft namelijk niet meteen een hoop geld in een opleiding te investeren als je een beetje de kneepjes van het vak wilt leren. Zeker als beginner kom je een heel eind met het internet en het juiste gereedschap, zoals ik hierboven al even beschreef. Later kan je dan, als dit echt iets is waar je je geld mee wilt verdienen, wel beter investeren in een opleiding. Zo haal je dan certificaten waarmee je legaal aan het werk kan. Maar wanneer je het enkel voor jezelf wilt, is het internet dus je beste vriend.

Oefenen, oefenen

Als laatste komt het aan op het meest logische, oefenen. Dit geldt voor alles waar je goed in wilt worden. Het gaat vaak gepaard met een hoop frustratie als het niet lukt en met nog meer voldoening als het wel lukt. Volg je passie, ontwikkel je hobby, houd je kwasten schoon en je huid gehydrateerd. Dan ben jij zo een MUA pro.

Categorieën: Blog