Ben je op banenjacht? Dat kan vervelend zijn. Niet eens omdat je niet weet wat je wilt doen, maar omdat je niet weet waar je terecht kan. Het is soms een lastig en langdurend proces om eindelijk iets te vinden waar je goed bij past en wat ook leuk is. Wat wil jij sowieso hebben op de werkvloer? Een goede band met collega’s? Een fijne werksfeer? Een plaats met duurzame inzetbaarheid? Waar ben jij naar op zoek, en waar denk jij dat te vinden?

Van binnen naar buiten

Meestal als we op zoek zijn naar een baan doen we dat op de manier waar we van binnen naar buiten kijken. Eerst kijken we wat er dicht in de buurt is, en als we niets kunnen vinden kijken we steeds een stukje verder weg. Dat is natuurlijk helemaal niet raar, het is juist logisch. Het zou natuurlijk hartstikke fijn als jij super snel bij je werk kan zijn, dus deze methode is helemaal niet opvallend. Maar als je dit doet moet je alsnog geen genoegen nemen met banen die wel zijn wat jij graag wilt, maar waarbij de werkplaats niet aan jouw eisen voldoet. Dat jij op zoek bent naar een baan wilt nog niet zeggen dat jij geen eisen mag hebben.
Duurzame inzetbaarheid

Hoe zitten ze in elkaar?

De collega’s, de werkgever, de plaats, de werksfeer, hoe steekt alles in elkaar? Je kan wat research online doen, je kan er ook een keertje lekker heen gaan. Als jij ergens vragen over hebt zullen ze je waarschijnlijk echt wel willen helpen. Niemand wil op een plek eindigen waar ze zich uiteindelijk toch helemaal niet op hun gemak voelen. Als je ergens je twijfels over hebt, breng het naar voren in het gesprek. Het is helemaal niet raar om vragen te stellen, je toont dan toch juist interesse.

Zij moeten er ook zijn voor jou

Bij een baan is het niet alleen belangrijk dat jij initiatief toont voor het werk dat je doet, maar ook dat zij er zijn voor jou als jij iets nodig hebt. Duurzame inzetbaarheid is een goed voorbeeld van een gebalanceerde werkomgeving. Als zij geven om wat jij op de werkvloer doet en als jij goed je best doet, dan komt de inzet dus van twee kanten, en dat geeft gelijk een veel fijner gevoel en een verbeterde sfeer. Jij moet niet alleen goed zijn voor de omgeving, de omgeving moet ook goed zijn voor jou.

Categorieën: Blog