We kennen het allemaal wel. Domino Day. Eerst kwam het altijd op tv en was je verbaasd wat mensen konden neerzetten met een paar steentjes. Nou ja, een paar steentjes. Echt duizenden steentjes bij elkaar. Maar helaas komt dat niet meer op tv en moeten we er zelf voor zorgen dat we zoiets krijgen. Want ja, op televisie komt het niet meer. 

Domino Day at home!

Wanneer het buiten te warm is een van de komende dagen, of alvast voorbereiden op de winter. Kan je binnen altijd een Domino Day maken. En wil je het helemaal goed aanpakken kan je het geheel ook uitbreiden met een knikkerbaan. Maar laten we eerst zorgen dat we de steentjes goed krijgen voordat we aan uitbreiding gaan denken. Nou heb je binnen natuurlijk de vloer waarop je kan uitbreiden en waar je alle steentjes kan plaatsen. Maar je kan bijvoorbeeld ook op tafel beginnen en dan via de stoel een trappetje naar beneden maken om op de vloer verder te gaan. Maar dat is wel echt next level. Dus laten we eerst of alleen op tafel beginnen of alleen de vloer, want het is stiekem al lastig genoeg om de steentjes goed neer te zetten. 

Je kan natuurlijk op internet een patroon uitzoeken die je wilt neer zetten. Zodat je altijd een kleine hou vast hebt. Want om zo uit de losse pols iets neer te zetten is natuurlijk niet even makkelijk. Kijk als je het kan, vooral doen. En super knap als je het uit de losse pols kan. Maar een beetje hulp mag je altijd accepteren en mag je ook zeker aannemen. Want iedereen heeft wel eens hulp ergens bij nodig. Totaal niet erg. En zeker niet iets om je voor te schamen. 

Laten we het over de uitbreiding hebben.

Natuurlijk, wanneer je het onder de knie hebt, kan je natuurlijk gaan voor uitbreiding en extra uitdaging. Denk bijvoorbeeld aan het gebruik van een hape knikkerbaan om een verdieping hoger te gaan werken. En zo kan je er natuurlijk voor zorgen dat het ene domino steentje de knikker in beweging brengt. En de knikker het volgende domino steentje omduwt om zo de volgende steentjes te laten vallen. Kijk als je dat voor elkaar krijgt, dan ben je wel goed in een domino set te bouwen. Daar zijn we het denk allemaal wel over eens. En al helemaal als je het thuis als hobby doet.

Categorieën: Blog