Een vereniging van eigenaars (VvE) is een verenigingsvorm waarin de gemeenschappelijke belangen van appartementseigenaren worden gewaarborgd. Het is in Nederland verplicht om als eigenaar van een appartement bij de VvE aan te sluiten. Het voordeel van een VvE is dat iedereen die deel uitmaakt van een bewoond gebouw middels appartementsrechten, er zorg voor zal dragen dat het onderhoud en ieders belangen worden nageleefd.  

Nou heeft echter niet iedereen kennis van technische, juridische of administratieve zaken die ervoor nodig zijn om de VvE goed te laten werken. Het kan dan prettig zijn om dit soort zaken niet bij de bewoners te leggen, maar uit te besteden aan een beheer.

Wat kan VvE beheer voor u betekenen?

In principe heeft een VvE beheerder drie verantwoordelijkheden; technisch beheer, administratief beheer en bestuurstaken.

Technisch beheer wilt zeggen dat er bijvoorbeeld periodieke controles worden uitgevoerd en ad-hoc onderhoud, zoals bijvoorbeeld het schilderwerk, het schoonmaken van het dak, of onderhoud aan technische installaties zoals de centrale verwarming of de lift. Maar ook het bijhouden van een meerjarenonderhoudsplan (MJOP) of een huishoudelijk reglement valt hieronder.

Administratief beheer beslaat alle het financiële en administratieve werk, zoals het innen van leden bijdrage en het opstellen van alle boekhouding rekeningen en begrotingen.

Tot slot kan het ook om bestuurstaken gaan waarbij het beheer een formele rol als bestuurder vervult.

Parel Beheer Amsterdam

Parel Beheer is een bekende VvE beheerder in de meeste grote steden Administratief, financieel of technisch beheer kunnen door hen volledig uit handen genomen worden. Bij het beheer krijgt u toegang tot een overzichtelijk portaal waarin alle belangrijke documenten kunnen worden gearchiveerd. Bovendien is het bij Parel Beheer mogelijk om aanvullende diensten te nemen, zoals hulp bij calamiteiten en schoonmaakdiensten. Een groot voordeel is dat Parel Beheer is dat zij veel contacten heeft met een vast netwerk voor bijvoorbeeld een elektricien of een loodgieter.

Als beheerder is Parel Beheer ook gespecialiseerd in kleinere VvE. Het kan daarom net zo interessant zijn voor VvE’s met minder dan vijf leden om gebruik te maken van de diensten van Parel Beheer. Er kan in alle gevallen een pakket op maat gemaakt worden, waarin duidelijk is welke verantwoordelijkheden bij het beheer komen te liggen. Ook als kleine VvE krijgt u toegang tot hetzelfde portaal.

Bent u op zoek naar een VvE beheerder Amsterdam? Het is altijd verstandig om advies in te winnen over de verschillende zaken die uitbesteed zouden kunnen worden en de tarieven hiervan. U kunt via de website van Parel Beheer eenboudig een vrijblijvende offerte aanvragen om te kijken wat de mogelijkheden zijn.

Categorie├źn: Blog